Početna BiH Kakanjska kompanija pravi kuću na vodi

Kakanjska kompanija pravi kuću na vodi

Kompanija Elektrovar d.o.o. iz Kaknja u partnerstvu sa kompanijom Metropolit studio d.o.o. iz Sarajeva realizira zahtjevni projekt izgradnje kuće na vodi.

Ovo je jedinstven projekat koji je u potpunosti razvijen u Bosni i Hercegovini a gotovo sve radove izvršavaju firme iz Kaknja.

Kuća na vodi je namijenjena za evropsko tržište i izgradnja prototipa i obezbjeđenje svih potrebnih certifikata su u završnoj fazi. Očekuje se da će prva ovakva kuća biti isporučena u toku 2022.

Kompanija Elektrovar je nedavno imala značajnu investiciju u CNC lasersku mašinu i halu čija je vrijednost oko 1.500.000,00 KM. Sa ovom mašinom umnogome je olakšan i ubrzan sam proces poslovanja kojim se kompanija bavi.

– Također proširili su svoje tržište kao i broj partnera sa kojima rade (Natron Hayat, Termoelektrana Kakanj, Cementara Kakanj, Nexe Sarajevo, Hering Široki Brijeg, Arcelor Mital). Elektrovar upošljava 150 radnika i posjeduje proizvodne hale od 2000 m2, kazao je vlasnik i direktor kompanije Elektrovar Maid Husika.

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević je obišao kompaniju da se i sam uvjeri u opravdanost izgradnje poduzetničke zone Vrtlište, u kojoj je smješten Elektrovar, jer na njenom području posluju kompanije koje upošljavaju nekoliko stotina radnika.

Mnoge od njih planiraju značajne investicije i u narednom periodu što bi trebalo da rezultira novim radnim mjestima i većem obimu poslovanja.