Početna Region “Kada čuju da smo iz BiH ponašaju se kao da smo stoka”

“Kada čuju da smo iz BiH ponašaju se kao da smo stoka”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je dobar dio ugostitelja u Hrvatskoj postao znatno bahatiji nego prethodnih godina, dokaz je i priča dijasporca BiH iz Holandije.

Kako je ispričao za Avaz, s porodicom je unajmio apartman u Novigradu, u Istri. Vila s četiri zvjezdice. Prvi red do mora. 220 evra po danu. Od svega jedino što je ostalo onako kako se ova porodica dogovorila s vlasnicom apartmana je cijena smještaja i lokacija objekta.

– S obzirom na to da smo iz BiH išli na more, dogovorili smo se s vlasnicom da navratimo u Zagreb po ključeve i da joj odmah platimo. Tako smo i učinili – priča ogorčeni čitalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kad su stigli u tzv. vilu, uslijedio je šok.

– Kad smo stigli u apartman, zatekli smo katastrofu. Bilo je prljavo, škorpioni su hodali po podu, užas jedan. Naravno, odmah smo pozvali vlasnicu i žalili se, tražili smo da nam vrati novac – priča on. Vlasnica apartmana, naravno, nije reagovala, već je optužila njih da su to sve napravili.

– Žalili smo se i Agenciji za turizam u Novigrad, ali oni nisu ništa uradili iako su upravo oni ti koji su tom apartmanu dali četiri zvjezdice. Potom smo ženu prijavili policiji koja nam je savjetovala da ne izlazimo iz apartmana dok nam novac ne bude vraćen, tako smo i učinili – kaže on.

Nakon četiri dana agonije i natezanja, ova porodica je napustila apartman, ali im je vraćen samo dio novca.

– U jednom trenutku nam je čak isključila i struju. Kad čuju da smo iz BiH, ponašaju se prema nama kao da smo stoka neka, a mi smo zapravo iz dijaspore, ali smo državljani BiH – rekao je on.

Na kraju je istakao da vjerovatno više nikada neće ljetovati u Hrvatskoj.

– Bahati su, loša im je usluga, razočarani smo i ogorčeni – kaže on.

(Avaz)

Dental Studio Prijedor