Početna Prijedorski region KABASTOM OTPADU NIJE MJESTO NA JAVNIM POVRŠINAMA

KABASTOM OTPADU NIJE MJESTO NA JAVNIM POVRŠINAMA

Renoviranje, uređenje,  pospremanje,  sve to stvara kabasti otpad koji nekako treba odložiti. Za odvoz takvog otpada potrebno je obratiti se „Komunalnim uslugama“ ,  a ne, kao što to rade nesavjesni pojedicni, baciti ga na javnu površinu.

Odlaganje otpada tamo gdje mu nije mjesto, nažalost, nije ništa novo. Tako se nedavno desilo da u naselju Pećani pored kontejnera našao kauč.  Igrom slučaju na licu mjesta zatekao se šef Komunalne policije, koji je nesavjesnog sugrađanina upozorio na to nije mjesto za odlaganje kabastog otpada.

– Desilo se to  blizu moje zgrade, u ulici Meše Selimovića. Nesavjesni građanin je dovezao kabasti otpad koji je istovario u kontejner, a kauč pored kontejnera. Kad sam ga pitao šta radi, odgovorio je  da svi bacaju pa će i on. Predstavio sam se i reko da kabasti otpad ne može odlagati na javnu površinu. I, istom sam sugerisao da otpad otjera – reko je šef Odsjeka komunalne policije,  Miroslav Krneta.

Taj kauč jeste odvezen, ali samo tristotinjak metara  dalje, i ostavljen je pored drugog kontejnera. To su radnici „Komunalnih usluga“ prijavili Komunalnoj policiji. Nakog tog lice je identifikovano, sačinjen je zapisnik i uručen je prekršajni nalog. A, otpad je uklonjen.

“Komunalne usluge”  svakog aprila organizujeu akciju besplatnog odvoženje takvog optada, a ukoliko se u međuvremenu javi takva potreba iz ovog preduzeća poručuju da građani treba da im se jave.

–  Postoji mogućnost iznajmljivanja velikog kontejnera od sedam kubika, koji sa PDV-om košta oko 205 KM. Javi nam se stranka, dovezemo kontejner, kad ga napune mi ga odvezemo. Imamo i mali kamion, za manje količine otpada – pojasnila je Milada Stupar, tehnički rukovodilac u RJ odvoz otpada „Komunalnih usluga“.

Iz Komunalne policije i “Komulanih usluga”  pozivaju građane da otpad odlažu na propisan način, jer tako dobijamo ljepši, zdraviji i čistiji grad.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila