Početna Lifestyle Jutarnje navike kojih bi trebalo da se odreknete

Jutarnje navike kojih bi trebalo da se odreknete

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste imali uspješan i produktivan dan, treba početi već od jutra, i to eliminisanjem loših navika koje svakodnevno radite.

Postoji mnogo stvari koje vam mogu upropastiti dan od ranog jutra: gužva u saobraćaju kad već kasnite ili kiša koja počinje padati, a vi nemate kišobran pri ruci. Neke od tih stvari jednostavno ne možete kontrolisati, ali druge male jutarnje navike su definitivno u vašim rukama.

Mislimo da ove tri jutarnje navike treba eliminisati kako biste imali uspješan i produktivan dan…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#1 Pijenje kafe prerano

Postoji li zaista pravo vrijeme za kafu? Da! Nivo energije prirodno raste kad se probudite, a kafa može izazvati dodatni pad energije koji vas može učiniti nervoznim. Najviše koristi od kafe ćete imati ako je pijete sat vremena nakon buđenja. Nivo energije tada počinje opadati pa će vas kafa držati do podneva.

#2 Nedovoljno obilan doručak

Šaka bobičastog voća u kombinaciji s jogurtom zvuči kao savršeno zdrav način da započnete dan, ali upravo zbog toga može doći do prejedanja u popodnevnim satima. To ne samo da nije dovoljno hrane za doručak, već takvom obroku nedostaju i određene hranjive tvari koje su ključne za osjećaj sitosti do sljedećeg obroka. Idealan doručak bi se trebao sastojati od 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i zdravih masti.

#3 Provjeravanje elektronske pošte čim se probudite

Ove navike se trebate riješiti što prije. Provjeravanje elektronske pošte čim otvorite oči može biti razlog cjelodnevnog stresa. Umjesto da prva stvar koja će vam se ujutro dogoditi bude briga o poslu, fokusirajte se na to da jutro počnete stvarima koje će vas smiriti – vježbanje, pijuckanje čaja ili bilo što drugo što će vam pomoći da se osjećate dobro. To će vam pomoći i da budete što produktivniji tokom dana.

Izvor: wall.hr

ASHA prodaja vozila