Početna Prijedorski region Jure Kavšek pobjednik je ovogodišnjeg 16. po redu „ Blanik kupa“

Jure Kavšek pobjednik je ovogodišnjeg 16. po redu „ Blanik kupa“

Član Aero kluba „Jurika Bovec“ Jure Kavšek pobjednik je ovogodišnjeg 16. po redu „ Blanik kupa“ u pojedinačnom plasmanu otvorene konkurencije, dok je Ljubiša Aramanda, član Aero kluba „Prijedor „pobjednik u konkurenciji Republike Srpske, a Ibrahim Topić član Aero kluba „Bihać“ u konkurenciji BiH.

U ekipnoj konkurenciji na otvorenom prvenstvu najbolja je bila kombinovana ekipa Crne Gore i Slovenije, na prvenstvu Republike Srpske Aero klub „Prijedor“ , a BiH Aero klub iz Bihaća.

Direktor „Blanik kupa“ Ljubiša Aramanda istakao je da je na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo četrdeset pilota, članova 12 ekipa iz aero klubova regiona.

-Najbolji su pobijedili ali na pisti su bili svi pobjednici. Iako nas je pratilo loše vrijeme sve je proteklo u najboljem redu- rekao je Aramanda.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zatvorio je 16. „Blanik kup“ riječima da je na ovom takmičenju, imajući u vidu uslove ,pobijedila energija učesnika.

Uručivanju nagrada i pehara najboljim prisustvovala je i ministar trgovine i turizma RS Suzana Gašić . Ona je istakla da je danas bilo lijepo vidjeti sa koliko su snage i volje,uprkos lošem vremenu, piloti koji su došli u Prijedor, bili dio ovog tradicionalnog takmičenja.

Organizator 16. „Blanik kupa“ i ove godine bio je Aero klub „Prijedor“, a pokrovitelji Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i grad Prijedor.

P.Š.

ASHA prodaja vozila