Početna Pozitivne Junak iz BIH spasao dječaka u Njemačkoj koji je bio izgubljen

Junak iz BIH spasao dječaka u Njemačkoj koji je bio izgubljen

Pravi šok doživjela je u subotu Diana D. iz minhenskog kvarta Obersendling. Dok je u dvorištu skupljala lišće s 3-godišnjim sinom Maksijem, samo trenutak nepažnje bio je dovoljan za užasno saznanje.

– Maksi je odjednom nestao bez traga – rekla je 37-godišnja majka i odmah krenula u potragu.

Diana nije znala da je mali Maksi pronašao anđela čuvara 100-tinjak metara dalje. Haris Softić, Bosanac koji radi u DHL-u, otkrio je uplakanog dječaka u blizini njegove kuće u Ulici Aidenbach.

– Upoznao sam dječaka jer često isporučujem pakete u njegovoj zgradi – rekao je Softić, koji dnevno dostavlja 100-tinjak pošiljki.

Međutim, Maksi nije znao adresu nego je Harisu rekao da stanuje u vrtiću! Srećom, znao je reći svoje ime, dovoljno da Haris Softić uzme dječaka za ruku i pozove policiju, piše Bild.

– Kako je majka već prijavila nestanak djeteta, u službi za hitne slučajeve mogli su reći adresu nakon kratke pretrage – objasnila je Ana Hešl iz kancelarije za štampu policije u Minhenu, prenosi Radio Sarajevo.

Samo 20-ak minuta nakon nestanka djeteta kurir DHL-a je vratio dječaka u njegov dom. Mama Diana D. dobila je najvredniji poklon DHL-a zahvaljujući Bosancu Harisu Softiću.

Dental Studio Prijedor