Početna Prijedorski region Još uvijek nije potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa

Još uvijek nije potpisan ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za potpisivanje zvaničnog ugovora o koncesiji za izgradnju auto puta Banja Luka – Prijedor i Novi Grad još uvijek traju, kažu u Autoputevima RS.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Javno preduzeće ”Autoputevi RS” sprovode niz aktivnosti neophodnih za zvanično potpisivanje ugovora o koncesiji za izgradnju prve faze ovog auto puta na relaciji Prijedor – Banja Luka. – Shodno važećim propisima, Ministarstvo je pribavilo saglasnost Komisije za koncesije i i mišljenje Praobranilaštva Republike Srpske, neophodne za potpisivanje ugovora sa kineskom kompanijom „Šandong“ – rekao je Dušan Topić, direktor JU Autoputevi Republike Srpske.

On je dodao da je nadležno ministarstvo postupilo u skladu sa dostavljenim preporukama i u ovoj fazi ispunjeni su svi uslovi koji se tiču obaveza RS, a koje prethode zvaničnom potpisivanju koncesionog ugovora. Potpisivanje će uslijediti po uplati jednokratne nagrade od strane koncesionara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Autoputeva RS kažu da Kinezi još nisu uplatili koncesionu naknadu od pet miliona evra, prema Zakonu o koncesijama, ali je pitanje dana kada će to da urade. Nakon toga kreće se sa projektom i eksproprijacijom zemljišta, a to ne bi trebalo da traje duže od tri godine. Republika Srpska će kineskoj kompaniji kroz 30 godina korišćenja autoputa vraćati uloženo. Rok izgradnje su tri godine.

ASHA prodaja vozila