fbpx

Još jedna žrtva lančanih sudara, nesreću izazvao kamion kojim je upravljao njemački državljanin

U lančanim sudarima jutros na autoputu Beograd – Niš, poginulo je sedam osoba, rekla je Tanjugu saobraćajna policija na mjestu udesa.

Prema procjeni policije, na mjestu udesa, lakše i teže povrede je zadobilo 35 do 40 osoba, a oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom dijelu autoputa dogodile su se, jutros oko 7:20, dvije saobraćajne nesreće, po jedna u oba smjera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda.

Ljekari u bolnicama u Jagodini i Ćupriji imaju pune ruke posla.

U Opštu bolnicu u Jagodini smješteno je sedam povrijeđenih osoba – dvoje državljana Srbije i po jedan Njemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

“Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen”, rekao je Lukić.

Prema nezvaničnim informacijama, sudar je u prvom trenutku izazvao kamion kojim je upravljao njemački državljanin, koji se zakucao u kamion ispred sebe, da bi potom došlo do lančanog sudara svih u koloni iza.

“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju”, rekao je za RTS jedan od vozača.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstvene ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povređenih “angažovani su brojni lekari uključujući i direktora Slobodana Gajića”, rečeno je Tanjugu.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila