Početna Crna hronika “Još jedna neprospavana noć iza nas, tužićemo i hotel i agenciju za...

“Još jedna neprospavana noć iza nas, tužićemo i hotel i agenciju za svako dijete za koje se utvrdi da je imalo trovanje stomaka”

Još jedna neprespavana noć iza nas je, istakla je Milica Avramov, majka jednog od učenika koji su boravili na ekskurziji na Jahorini.

“Jutrašnja infromacija da je kćerka malo bolje. Prestalo je povraćanje, ali još uvijek je na infuziji. Djeca su svakako istraumirana svim što se događalo na Jahorini”, istakla je Avramov u Jutarnjem programu RTRS-a.

Ona je naglasila da će roditelji sačekati krajnji epilog i onda preduzeti određene korake.

“Veliko razočarenje roditelja jesu odgovori agencije. Ni na jedno pitanje nam nisu odgovorili, izuzev rečenice ‘Djeca će vam ozdraviti’. Tražićemo 100 odstotni povrat novca. Za svako dijete za koje se utvrdi da je imalo trovanje stomaka, biće tuženi hotel, kao i agencija”, istakla je Avramov..

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske informisano je od Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora da je došlo do određenih zdravstvenih tegoba za oko četrdesetak učenika od ukupno njih devedeset, koji su pohađali školu u prirodu i koji su bili smješteni u jednom ugostiteljskom objektu na Jahorini, rečeno je za BUKU iz Ministarstva

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zatražilo je informacije od Ispektorata Republike Srpske koji je jutros izašao na teren kako bi utvrdili jasne pokazatelje zašto je došlo do određenih zdravstvenih tegoba kod učenika.

“Pravilnikom o načinu organizovanja proširenog programa definisano je na koji način se organizuje škola u prirodi kao poseban vid višednevnog organizovanja vaspitnoobrazovnog rada van prostora škole, van mjesta stanovanja, u prirodi i prirodnom okruženju, a nosilac organizaciono-tehničkih poslova u vezi sa planiranjem, pripremanjem, organizovanjem i realizovanjem ekskurzije, izleta i škole u prirodi je stručni tim škole. Učenici Osnovne škole „Petar Kočić“ su vraćeni u Prijedor jer je bio onemogućen nastavak odvijanje škole u prirodi.” rekli su za BUKU u Ministarstvu prosvjete i kulture RS

Podsjetimo, u hotelu “Nebojša” na Jahorini su proteklog vikenda odsjeli učenici petog razreda Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora, koji su na Jahorinu došli na četvorodnevnu školu u prirodu, ali su se tokom tog perioda razboljeli i čak 18 djece je završilo na infuziji.