Početna Prijedorski region Još jedna fasada prijedorske zgrade oslikana bojama umjetnosti

Još jedna fasada prijedorske zgrade oslikana bojama umjetnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedor sa ponosom nosi naziv grad murala, a to potvrđuje i završen šesti projekat pod nazivom “Gejm on” koji svojom tematikom mnoge vraća u djetinjstvo i kompjuterske igrice.

Autor šestog murala, profesor likovne kulture, Ljubiša Pušac kaže da je zadovoljan kada vidi u konačnici oblik svoje vizije. -Tehnički je bilo dosta zahtijevno i tu sam sam sebe iznenadio, ali ispalo je onako kako sam zamišljao – rekao je Pušac.

Ovo je prvi put da je mural naišao na pozitivne reakcije kod publike i kritike, riječi su koordinatora projekta “Prijedor grad murala”, Borisa Eremića. – Cilj nam je da Prijedor postane galerija na otvorenom i na ovaj način brendiramo ga kao grad murala – dodao je Eremić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković rekao je da su murali izuzetno lijep posao Grada Prijedora i prijatelja iz Trenta i da je lokacija u blizini kružnog toka, na ulaz u centar grada idealna. On je dodao da će Prijedor, i narednim oslikanim muralima, potvrditi da je grad murala i umjetnika.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manjinkor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM. Ova akcija ujedno je i način da se javnost sjeti umjetnice, Paole de Manjinkor, koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru.

ASHA prodaja vozila