Početna Prijedorski region Još 15 osnovaca iz Prijedora sa istim stomačnim tegobama, neki upućeni u...

Još 15 osnovaca iz Prijedora sa istim stomačnim tegobama, neki upućeni u bolnicu!

Još 15 osnovaca se zbog stomačnih tegoba, nakon povratka učenika Osnovne škole „Petar Kočić“ sa ekskurzijske posjete Jahorini, do srijede ujutro javilo JZU Domu zdravlja u Prijedoru.

Ovo je za „Nezavisne“ potvrdila Ivana Šalabalija, službenik za informisanje iz Doma zdravlja Prijedor. Dodala je da su simptomi zbog kojih su se đaci javljali bili prvenstveno povraćanje, proliv i povišena temperatura.

„Do srijede ujutro se javilo 15 osnovaca zbog zdravstvenih problema, kod nekih je radi spriječavanja dehidracije uključena infuziona terapija, a neka su, po potrebi, upućeni na liječenje u opštu bolnicu u Prijedoru“, kazala je Šalabalija.

ČEKAJU SE REZULTATI KONTROLE

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske kazali su da je Inspektorat RS u utorak ujutro izašao na teren kako bi utvrdio jasne pokazatelje zašto je došlo do određenih zdravstvenih tegoba kod učenika.

Rezultati ove kontrole se i dalje čekaju, a kako su ranije kazali iz hotela „Nebojša“, očekuju se u petak, s obzirom na to da im je rečeno da se radi o kontrolama koje traju oko četiri dana.