Početna Zdravlje Jogurt smanjuje rizik od prehlade

Jogurt smanjuje rizik od prehlade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je sezona prehlada, uvrstite jogurt u jelovnik, jer probiotici jačaju imunitet i sprečavaju prehlade. Jedna šolja jogurta dnevno smanjuje rizik od prehlade za 25 odsto.

Jogurt je savršena namirnica jer obiluje kalcijumom i dobrim bakterijama koje ishranu čine izbalansiranom, jačaju kosti, ali su dobre i u borbi sa depresijom.

Bakterija Lactobacillus rhamnosus drastično smanjuje simptome stresa, anksioznosti i poremećaja povezanih sa depresijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, ovaj mliječni proizvod utiče na imunitet, zdravlje srca i zuba. Redovno konzumiranje jogurta smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska.

Naučnici su utvrdili da samo jedna šolja jogurta dnevno tokom trodnevnog perioda smanjuje rizik od hipertenzije za 31 odsto.

Takođe, procjenjuje se da, kad bi samo dva odsto dnevnog kalorijskog unosa dolazilo od jogurta, rizik od povišenog pritiska bio bi manji.

Jogurt, poput grčkog, obiluje proteinima i ugljenim hidratima, zbog čega se preporučuje nakon treninga. Proteini omogućuju brži oporavak i utiču na rast mišića.

Odličan je izbor i za zube jer jača zubnu gleđ koja štiti osjetljivi dentin, i samim tim smanjuje mogućnost za razvoj karijesa.

Agencije

ASHA prodaja vozila