Početna Prijedorski region Jesenje uređenje grada

Jesenje uređenje grada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čišćenje lišća, sadnja cvijeća i uređivanje javnih površina akcija je koju ovih dana provodi Radna jedinica „Javna higijena“ preduzeća „Komunalne usluge Prijedor“. Kako bi ulice bile čiste, jesenja akcija traje do prvog snijega.

Rukovodilac Radne jedinice „Javna higijena“, Milka Grbić kaže da je ovih dana mnogo posla u vezi sa uređivanjem zelenih površina i čišćenjem lišća. Radnici ove radne jedinice, ovih dana imaju pune ruke posla i oko sadnje cvijeća.

-Veliki su poslovi u vezi sa sadnjom cvijeća, čišćenjeM starih leja, izgradnjom novih a u toku je i sadnja sezonskog  cvijeća, maćuhica. Mi ga proizvodimo u svom rasadniku u Puharskoj tako da građani imaju priliku  da kupe cvijeće za sebe. Kako uređujem  grad, tako održavamo ulice i parkove u Omarskoj, Ljubiji i Kozarscu – kaže Grbićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći problem stvaraju nesavjesni građani koji kabasti otpad iznose na javne površine. U cilјu očuvanja okoline, iz ovog preduzeća apeluju na sve građane da vode računa na koji način odlažu otpad.

-Kabastog otpada ima  puno , možda čak i previše, oko kontejnera, na javnim površinama. Građani se nama mogu javiti za odvoz ovog smeća – naglasila je Grbićeva.

Zahtjeve za dodatno uređivanje javnih površina, poput orezivanja drveća i čišćenja zelenih površina, građani mogu da dostave u Odjelјenje za stambeno-komunalne poslove u Gradskoj Upravi.

K.V.

ASHA prodaja vozila