Početna Prijedorski region Javor preuzeo dužnost gradonačelnika: Slijede bolji dani za Prijedor

Javor preuzeo dužnost gradonačelnika: Slijede bolji dani za Prijedor

Slobodan Javor preuzeo je danas dužnost gradonačelnika Prijedora.

On je na pres konferenciji nakon preuzimanja dužnosti najavio da će se sutra sastati sa načelnicima odjeljenja da sagleda situaciju u opštini i stanje u odjeljenjima i budžetu kako bi se mogao planirati prvi kvartal.

“Zalagaću se da krenemo odmah u rješavanje infrastrukturnih i drugih problema naših građana. Naš grad ne smije stajati, predugo je stajao, izgubili smo previše vremena, potrebno je da odmah krenemo u realizaciju projekata, a ne da čekamo izbore. Očekujem podršku Vlade Republike Srpske da svi zajedno krenemo u realizaciju toga”, rekao je Javor.

On je izrazio želju da grad Prijedor bude grad svih građana, a ne samo pojedinaca, kako je to, prema njegovim riječima, bio zadnji period.

“Moramo svi zajedno da se uključimo. Vrata opštine, kao i svih preduzeća i ustanova su širom otvorena. U prethodnom periodu grad se otuđio od sugrađana i tu lošu praksu mijenjamo. Dok sam ja gradonačelnik, svake posljednje subote u mjesecu biće organizovana kafa sa sugrađanima gdje ću biti prisutan ja kao i načelnici odjeljenja. Pozvaćemo sve naše sugrađane da dođu, da razgovaramo svi zajedno, da iznesu svoje probleme i da im pružimo priliku da učestvuju u kreiranju sudbine i budućnosti našeg grada”, najavio je Javor.

On je istakao da sam pojedinac ne može ništa, da koalicija na vlasti u Prijedoru ima tim ljudi i mlađih i starijih koji su sposobni da vode grad.
“Ja pozivam i opoziciju da se uključi, da bude korektivni faktor, da svi zajedno donosimo najbolje odluke za naš grad i naše sugrađane, bez bilo kakvih podjela. Moramo svi zajedno se uključiti ako želimo gradu vratiti status drugog u RS”, dodao je Javor.