Početna BiH Javnost podijeljena: Jedni brane doktora Golića, drugi ga osuđuju (FOTO)

Javnost podijeljena: Jedni brane doktora Golića, drugi ga osuđuju (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS, Darko Golić, uhapšen pod sumnjom da je počinio obljubu nad pacijentom, javnost je burno reagovala ali je bila podijeljena.

Jedni osuđuju doktora Golića, dok ga drugi brane i staju na njegovu stranu.

Mnogi njegovi bivši pacijenti ili poznanici njegovih pacijenata ostavljali su samo riječi hvale za Golića i otvoreno zagovarajući ideju da mu je sve namješteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto manji je broj onih koji su odlučili da osude Golića zbog djela koja mu se stavljaju na teret, ali većina vjeruje da sigurno postoje snažni dokazi da bude osumnjičen za djelo koje mu se stavlja na teret i da imaju povjerenja u institucije Republike Srpske.

“Divan čovjek. Veliki humanista, profesionalac i nemoguće. To se nikako ne uklapa u profil ovakvog stručnjaka”, samo je jedan od komentara kojim se pruža podrška doktoru Goliću.

Sa druge strane, tu su i oni koji ga osuđuju.

“Sve se to znalo, ali se krilo”, stoji u jednom komentaru. Nakon što je Golić uhapšen, dva ljekara i medicinska sestra sa UKC-a su odvedeni na informativni razgovor u svojstvu svjedoka.

Darko Golić sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo, a pred tužiocem se branio ćutanjem i to iz protesta kako kaže njegov advokat Jevto Janković.

Podsjećamo, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 20.01.2020. godine, zaprimili su prijavu da je u UКC Banja Luka izvršeno krivično djelo “Obljuba nad nemoćnim licem”.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lišen je slobode doktor Darko Golić.

ATV