The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) raspisuje

Javni poziv za obrte/samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH

GIZ BiH u okviru projekta  „EU4Business Recovery“, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke poziva obrte/samostalne preduzetnike i preduzeća koja vrše turističku djelatnost u BiH, da se prijave na Javni poziv za BESPLATNU TEHNIČKU PODRŠKU za unapređenje digitalne vidljivosti poslovnih subjekata u turističkom sektoru.

Cilj ovog Javnog poziva je jačanje vidljivosti u digitalnoj sferi poslovnih subjekata u sektoru turizma u cijeloj Bosni i Hercegovini, investicijom u digitalne alate i tehnologije koji posljedično doprinose poboljšanju poslovanja.

  

PRIJAVITE SE i transformišite Vaše poslovanje za veći uspjeh i konkurentnost, jer je broj mjesta ograničen.

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti/samostalni preduzetnici i preduzeća koja vrše turističku djelatnost kao što su hoteli i smještajni objekti, turističke agencije, restorani, i seoska domaćinstva koja pružaju usluge vezane uz turizam.

Benefiti :

  • Dvodnevna radionica za sve odabrane subjekte za temu korištenja digitalnih alata/kanala u turizmu nakon čega će preduzeća dobiti certifikate
  • Analiza trenutnog stanja digitalne vidljivosti preduzeća i stvaranje strategije ovisno o potrebama poslovnog subjekta,
  • Savjetovanje i vodič za prezentaciju poslovnog subjekta:

 

  • Online reputacija
  • Društvene mreže
  • Alati/Kanali za prodaju i prezentaciju
  • Web stranica i pozicioniranje na pretraživačima
  • Storytelling & kreiranje sadržaja.

 

Svi zainteresirani su pozvani da podnesu svoje prijave sukladno pravilima popunjavanja i dostave prijave.

Kako se prijaviti?

Prijave na projekat potrebno je izvršiti popunjavanjem online forme na linku:

https://events.teams.microsoft.com/event/8bf4d38a-194a-462b-bb67-474931132dfd@39f1fea8-9741-4e94-b5fe-980d730accc1 do 03.9.2023. godine.

 

Prijave se podnose isključivo putem online forme te dostavljanje prijava u bilo kojoj drugoj formi (email, pošta i ostalo) neće biti uzeto u razmatranje.

 

Stručni tim će izvršiti pregled prijava te će odabranih 20 preduzeća koji će dobiti stručnu tehničku pomoć u narednom periodu.

 

Projekat EU4Bussiness Recovery ima za cilj smanjenje posljedica izazvanih pandemijom Covid-19 na turistička preduzeća, te mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) u metalnom i drvnom sektoru, i sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće, te na preduzetnike i poljoprivrednike.

EU4BusinessRecovery zajednički sufinansiraju Evropska unija i SR Njemačka čime podržavaju razvoj privatnog sektora u Bosni i Hercegovini. EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.