Početna Vijesti Jasmin Mrkonja predsjednik žirija 21. Izbora najboljeg sportiste BiH

Jasmin Mrkonja predsjednik žirija 21. Izbora najboljeg sportiste BiH

 

 

Jasmin Mrkonja jedan od najboljih rukometaša svih vremena nekadašnje Jugoslavije, Evrope i svijeta predsjedavaće žirijem 21. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Legendarni bh. rukometaš svojim bogatim životnim i sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem daće dodatni pečat manifestaciji, koja već dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje sportistkinje i sportiste, sportske kolektive i sportske organizacije iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

“Čast je i zadovoljstvo biti dio manifestaciji koja na najbolji način prepoznaje najveća sportska dostignuća u našoj zemlji. Manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH utiče na svijest mladih generacija, koji kada vide, čuju ili pročitaju da se desila promocija najboljih sportskih heroja u Bosni i Hercegovini sigurno sebe zamisle u toj nekoj ulozi u godinama koje su pred nama. Manifestacija je motivacija za sve sportiste i bez obzira na probleme sa kojima se susreću u svom radu, oni upravo u nagradama vide dodatni podstrek da nastave jače, bolje, više i uspješnije. Najrelevantniji izbor ovakve vrste u našoj zemlji nikada ne protiče nezapaženo. To je nešto što se sa nestrpljenjem čeka, što gradi sliku stanja u sportu, ostaje kao istorijska činjenica zabilježena i upisana i zato mi svi koji smo u žiriju ili smo na bilo koji drugi način uključeni u realizaciju ovog značajnog projekta, moramo svoju ulogu shvatiti maksimalno odgovorno. Ne smijemo i nećemo pogriješiti u donošenju odluka. Minule dvije decenije žiri je svaki put prepoznao i nagradio isključivo one najzaslužnije i to nam daje obavezu da i ove godine bude tako”, rekao je Jasmin Mrkonja.

Ovogodišnja manifestacija Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i BHRT biće održana 20. decembra na programu BHT 1 i portalu nezavisne. com. Partner manifestacije je Olimpijski komitet BiH. Podršku projektu daje i Ministarstvo civilnih poslova BiH.