Pojedina područja Bosne i Hercegovine zahvatila su kiša i veliko nevrijeme.

Najgore je bilo u Sokocu, gdje je padao grad koji je zabijelio brežuljke. To je iznenadilo vozače, ali i mještane kojima su dvorišta bila prekrivena kao snijegom.

Grad je nanio veliku štetu na poljoprivrednim usjevima i voćnjacima.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica je rekao Srni da je jako nevrijeme u popodnevim časovima gradsko naselje, centralni dio opštine, sela od Čavčeva polja na Ravnoj Romaniji, dijela Glasinačkog polja, dio sela u mjesnoj zajednici Knežina i u dijelu mjesne zajednice Sokolovići, do sela Kalimanići.

On je najavio da će komisija za procjenu štete sutra obići teren, a da je on već obišao jedan broj sela i uvjerio se u veliku materijalnu štetu na usjevima, plastenicima i voćnjacima.

Bjelica je naglasio da će poslije obilaska terena i prikupljanja potrebnih podataka ujutro održati sastanak sa saradnicima, te da će komisija za procjenu štete biti upućena na teren da bi se mogao organizovati bilo kakav vid pomoći poljoprivrednicima.

Mještanin Podromanije Radomir Ponjarac rekao je Srni da je grad u ovom selu prekrio puteve i zabijelio se na imanjima.

“Led je pobio sve što sam zasijao, na površini od pet dunuma kukuruza, dva/tri dunuma krompira, kao i sve ostalo sitno povrće”, istakao je Ponjarac.

Takođe, snažan vjetar oborio je drveće na vozilo u Trnovači kod Foče, koje je išlo magistralni put putem iz pravca Tjentišta.

Veliko nevrijeme pogodilo je i gornji dio Travnika, Paklarevo, Turbe, Vitez i Busovaču, gdje je takođe padao grad.