Početna Prijedorski region JAJA IZ SANSKOG MOSTA OSVAJAJU TRŽIŠTE

JAJA IZ SANSKOG MOSTA OSVAJAJU TRŽIŠTE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peradarstvo na području Unsko sanskog kantona gotovo da je pred gašenjem, a jedan od rijetkih uspješnih u ovoj vrsti proizvodnje je Senad Halilović iz Sanskog Mosta, koji proizvodi konzumna jaja. Halilović je trenutno lider na ovdašnjem tržištu i u narednom periodu planira povećanje proizvodnje. Kaže kako se u ovu vrstu proizvodnje upustio prije tačno dvadeset godina i da je u proteklom periodu bilo dosta uspona i padova.

Zahvaljujući marljivom radu, te dobrim poslovnim potezima, i pored izrazito nepovoljnih uslova kada je riječ o ovoj vrsti poljoprivredne djelatnosti, uspio se nametnuti na tržištu. Trenutno svježim jajima opskrbljava oko 90 posto tržišta Sanskog Mosta, a izvozi i na područje drugih okolnih gradova. Jaja s Halilovićeve peradarske farme su svojim kvalitetom postala prepoznatljiva i tražena na lokalnom tržištu, a vlasnik kvalitet održava sopstvenom proizvodnjom koncentrata i hrane za koke nosilje. Sem toga, proizvodi redovno prolaze veterinarsku kontrolu i laboratotijski nalaz, a njihova zdravstvena ispravnost je zagarantovana.

Ovaj vrijedni pojoprivrednik kaže kako je peradarstvo godinama na margini interesovanja države i nadležnih institucija. Godišnje proizvede 1,5 miliona komada svježih jaja i u narednom periodu planira proširenje proizvodnje na 10 hiljada koka nosilja. Za uspjeh u poljoprivrednoj proizvodnji, kako kaže, potrebna je potpuna posvećenost ali i dobri poslovni potezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASHA prodaja vozila