Početna Video Jahanje je lijek i terapija: Saznajte koje bolesti nestaju druženjem s konjima

Jahanje je lijek i terapija: Saznajte koje bolesti nestaju druženjem s konjima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suad Vražalica je vlasnik Konjičkog kluba “Hidalgo” u Sarajevu. On duže od 40 godina živi u Francuskoj, profesor je jahanja i dresure, uzgaja konje i bavi se trkama izdržljivosti. Svoj prvi susret sa konjima imao je kroz svoj kaskaderskim posao, kojim se bavi od 17-godine.

Vražalica je svoje iskustvo, znanje, ali i ljubav odlučio podijeliti sa svojim sugrađanima u Sarajevu kroz Konjički klub “Hidalgo”.

– Ljubav prema Sarajevu je ono što mi svi nosimo sa sobom, to nikada ne izblijedi, može oslabiti, ali je uvijek tu – ističe on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi za njega su konji lijek, a nauka je dokazala da su pomogli i onima koji su stvarno u potrebi počevši od autistične djece do djece i odraslih sa posebnim potrebama.

Sa Vražalicom smo, pored ostalog, razgovarali i o Ajvatovici kojom je oduševljen jer, kako tvrdi, malo je mjesta koja se mogu pohvaliti takvom tradicijom i to dugom više od 500 godina.

– Ljepota kad vi nju gledate iz auta ili na televiziji i kad jašete kroz prirordu – to su dvije sasvim različite stvari – poručio je Vražalica.

 

Avaz

ASHA prodaja vozila