Početna Vijesti IZVUČENA TIJELA RUDARA Na nesrećne radnike obrušilo se više od 50 kubnih...

IZVUČENA TIJELA RUDARA Na nesrećne radnike obrušilo se više od 50 kubnih metara zemlje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvučena su tijela dvojice rudara iz podzemnog kopa rudnika u Srebrenici na koje se, prema prvim procjenama, obrušilo više od 50 kubnih metara zemlja, saznaje Srpskainfo.

Branimir Ostojić (30) iz Zvornika i Slaviša Žugić (44) iz Milića su rudari koji su danas izgubili život u podzemnom kopu rudniku boksita u Srebrenici. Nesreća se desila u jami rudnika koji je u vlasništvu kompamnije “Boksit” Milići.

– U Rudniku boksita na području opštine Srebrenica pronađena su tijela dvojice rudara koje je zatrpao odron, potvrdio je i portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, tijela rudara su prevezena u Dom zdravlja Milići radi preduzimanja daljih aktivnosti s ciljem utvrđivanja uzroka smrti.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je da im je danas oko 12 časova prijavljeno da je došlo do nesreće i da je u pitanju odron.

Policija je izašla na lice mjesta, a o ovom događaju obaviješteni su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina i republički rudarski inspektor.

Odmah je započeto otkopavanje i uklanjanje materijala da bi spasioci došli do rudara.

Iz kompanije “Boksit” ranije danas je saopšteno da se u jamskom kopu “Braćan” na području Srebrenice odronila veća količina materijala koja je zatrpala dva rudara.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila