Početna Prijedorski region Izvještaj protiv direktora Škole zbog zloupotrebe položaja

Izvještaj protiv direktora Škole zbog zloupotrebe položaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici Policijske uprave Prijedor podnijeli su u utorak izvještaj nadležnom Tužilaštvu u Prijedom protiv direktora jedne obrazovne ustanove u Prijedoru, a nezvanično saznajemodajje’ riječ o Steviei Džogazoviću’ (53), direktOmO’snovne škole „Dositej Obradović“ i predsjedniku Aktiva direktora osnovnih škola Prijedora i Oštre Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je zloupotrebio službeni položaj ili ovlaštenja.

Stavlja mu se na teret daje kao direktor škole, od sredine 2007. do aprila 2018. godine, prekoračio granice svojih ovlaštenja i protivzakonito od plata radnika uplaćivao određenu sumu novca na račun osiguravajućeg društva, čime je radnike oštetio za 10.460 KM. Takođe se tereti da je, kao odgovorno lice neistinito prikazao da je za potrebe škole zaprimljena veća količina ogrevnog drveta od realno isporučene, čime je školu i budžet resornog ministarstva oštetio za 4.860 KM.

S tim u vezi kontaktirali smo Džogazovlća koji je izjavio da nije’` uradio ništa mimo zakona. – To ću i dokazati s najmanje 50 svjedoka, radnika škole koji su svake godine, javno i transparentno, donosili odluku o tome da žele biti osigurani 24 sata dnevno i da im se isti iznos skida s plate. Za deset godina, niko se nije žalio da je oštećen, a svaki radnik dobija platni Iistić svakog mjeseca i vidi kakvi su mi odbici. Pouzdano znam da je radnike na isti način osiguravala većina direktora osnovnih škola na području Prijedora i RS.Ogrev ne želim komentarisati, pogotovo zbog činjenice da isporučeni ogrev do
danas nije isplaćen u potpunosti dobavljaču – rekaoje Stevica Džogazović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K.V.