fbpx

Izvještaj o slučaju “Dragičević” na više od 300 strana

Upravo je počela deveta po redu sjednica Anketnog odbora, koji je formiran radi sagledvanja svih relevantnih činjenica o smrti Davida Dragičevića.

Na današnjoj sjednici će biti razmatran izvještaj koji je odbor trebalo da sačini o činjenicama o Dragičevićevoj smrti, a kako su ranije kazali, javnost će biti upoznata sa svim detaljima.

Anketni odbora Narodne skupštine RS sačinio je na više od 320 strana izvještaja u vezi sa svim relevantnim činjenicama slučaja stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

U tom dokumentu su detalji odgovora na više od 800 postavljenih pitanja predstavnicima banjalučkog Okružnog tužilaštva i policije.

Članovi Anketnog odbora Narodne skupštine RS danas razmatraju taj izvještaj koji bi potom trebalo da upute na usvajanje parlamentu Srpske.

U preteklom periodu uzeli su izjave od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Dalibora Vreće i glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimira Lepira.

Sjednicama je predsjedavao predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović, a prisutni su bili zamjenik predsjednika Drago Kalabić, kao i članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

U ime grupe “Pravda za Davida” prisutni su bili Ljiljana Tešanović i Borislav Radovanović.

Davor Dragičević, otac, tvrdi da je njegov sin ubijen, te optužuje policiju i tužilaštvo da to prikrivaju. Vrh policije RS je protiv Dragičevića podnio tužbe za klevetu, a on je tužilaštvu dostavio više od hiljadu prijava u kojima se navodi da je David Dragičević, koji je nestao 18. marta, a pronađen 24. marta, ubijen.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila