U Prijedoru bi naredne godine trebalo da počnu radovi na izgradnji novog objekta bolnice ili će biti rekonstruisan i dograđen sadašanji objekat bolnice „Doktor Mladen Stojanović“.

Koja opcija će biti izabrana znaće se nakon što svjetski priznata kompanija „Vamed“ uradi studiju izvodljivosti.

Sa radnog sastanka koji je danas održan u Prijedoru, a na kojem je tehnički prezentovan projekat izgradnje novog objekta bolnice, poručeno je da će Vlada Republike Srpske, finansirati radove na prijedorskoj bolnici.

Direktor bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor, Andrija  Vukotić, podsjetio je da je objekat bolnice izgrađen je prije 36 godina.

-Mi smo više puta ponavljali da je taj objekat, dotrajao ,propao, da ima oštećen krov koji prokišnjava, oštećene su elektro instalacije, dotrajali kotlovi, liftovi tako da je naš objekat već duže vrijeme neophodno rekonstruisati –rekao je Vukotić.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, je bila koordinator između zainteresovanih investitora i lokalnih i republičkih vlasti sa ciljem da se riješi problem dotrajale prijedrske bolnice.

Direktor IRB RS, Dražen Vrhovac, poručio je da će studija izvodljivosti biti završena za oko dva i po mjeseca.

-Iskreno vjerujem i mislim da se u ovoj fazi projekat više ne može vraćati nazad, već će ići veoma brzim koracima naprijed-kaže Vrhovac.

Ministarka finansija u Vladi RS Zora Vidović izjavila je da će problem objekta bolnice u Prijedoru biti riješen novcem iz republičkog budžeta ili kroz kreditno zaduženje.

-Mi iz Vlade RS apsolutno podržavamo taj projekat i bićemo investitori na tom projektu kao što smo investitori u svim bolnicama u RS-istakla je ona.

kozarski