Početna Vijesti Izmijenjena sporna odluka: Mogu raditi trgovine sa prehranom u tržnim centrima

Izmijenjena sporna odluka: Mogu raditi trgovine sa prehranom u tržnim centrima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovinama čija je pretežna djelatnost prodaja prehrambene robe, pa i onim u sklopu tržnih centara, dozvoljava se rad, rekla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma RS.

 

Ovim je promijenjena prethodna odluka zbog koje je inspekcija naredila zatvaranje brojnih većih trgovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“Tržni centri odnosno druge djelatnosti unutar njih ostaju zatvoreni. Prodavnice čija je pretežna djelatnost prodaja prehrambene robe otvaraju se iako se nalaze unutar tržnog centra”, precizirala je Gašićeva.

 

Kako je dodala, postoji još jedna izmjena, a odnosi se na to da se dozvoljava rad svim trgovinskim radnjama odnosno objektima koji posluju u sklopu tržnih centara, ali koji imaju odvojene ulaze u svoj prostor.

 

“Znači, pričamo o apotekama, bankama koje se nalaze sa spoljnje strane trgovačkih centara i koji mogu da organizuju pružanje usluga svojim klijentima na način da se ni na kakav način ne ugrožavaju epidemiološke mjere”, navela je Gašićeva i dodala da će inspekcija i dalje biti na terenu i pratiti stanje u zajednici.

 

Podsjetimo, “Nezavisne” su ranije objavile da su odlukom inspekcije zatvorene brojne velike trgovine hranom u Srpskoj. Više o tome čitajte ovdje.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila