Početna Prijedorski region Balkanska izložba sitnih životinja okupila oko 100 izlagača (FOTO)

Balkanska izložba sitnih životinja okupila oko 100 izlagača (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor domaćin je Druge balkanske izložbe sitnih životinja koja je okupila više od stotinu izlagača iz desetak zemalja sa više od 2.000 eksponata.
Iložba je zvanično tvorena u 12.00 sati, a od 16.00 časova počinje takmičarski dio.

“Naš gost danas je sudija iz Mađarske koji će suditi patuljste kokinkine, najpopularniju vrstu koka u svijetu, pa i kod nas, a osim ove, biće održane još dvije specijalne izložbe: komaromskog goluba i sisačkog prevrtača, dok će vlasnik najljepšeg eksponata zložbe dobiti zlatni prsten”, naveo je Goronjić.

Ujedno je ovo 16. republička i jubilarna 40. međugradska izložba sitnih životinja s obzirom na to da “Golub” ove godine obilježava jubilej četiri decenije postojanja, a događaj će uveličati izlagači iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Njemačke, Švajcarske i Slovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje “Golub” iz Prijedora je domaćin i organizator manifestacije, Grad Prijedor generalni pokrovitelj, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske pokrovitelje, a izložba se održava u Sportskoj dvorani “Mladost” Prijedor.

 

Cijena ulaznica je tri KM za odrasle i jedna KM za djecu, a učenici nižih razreda osnovnih škola posjetiće izložbu organizovano sa svojim učiteljima.

Video u pripremi.

Prijedor24.com

ASHA prodaja vozila