U Muzeju Kozare večeras je otvorena izložba “Mikroidentifikacija”, akademske slikarke Milane Simić. Po riječima autorke, ovom izložbom ona istražuje lične emocije koje proizilaze iz društva koje je okružuje, pri čemu Simićeva koristi polovnu odjeću i tekstil u kombinaciji s drvetom.

“Polovna odjeća prikazuje prisustvo čovjeka i na taj način pokušavam da uspostavim kontakt s društvom i sa ljudima koji me okružuju. U mom umjetničkom radu bilo je potrebno da postoji ta neka interakcija i komunikacija, da društvo može da ponudi nešto meni i da ja, kroz svoju umjetnost, ponudim društvu ono što njemu pripada. To sam vidjela u tekstilu i odjeći”, ističe ova mlada Prijedorčanka, koja živi i radi u Novom Sadu.

Izložba Milane Simić postavljena je odlukom Umjetničkog savjeta Muzeja Kozare, a to, po riječima direktora Zorana Radonjića, već potvrđuje da ona posjeduje potreban kvalitet.

“Sama izložba je zanimljiva i estetski zaista dobro izgleda, svi likovni elementi su tu i mislim da našu publiku čeka jedno dobro iskustvo”, rekao je Radonjić.

Izložba “Mikroidentifikacija” u Muzeju Kozare biće otvorena do 21. decembra.

kozarski.com