Početna Kultura IZLOŽBA GRAFIKA IZ FUNDUSA PRIJEDORSKE GALERIJE

IZLOŽBA GRAFIKA IZ FUNDUSA PRIJEDORSKE GALERIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Galeriji “Sreten Stojanović” građani od danas mogu pogledati izložbu grafika iz fundusa ove ustanove. Ovog puta izostalo je zvanično otvaranje, a posjetioci mogu pogledati izložbu u uobičajenom radnom vremenu prijedorske galerije. Izložba obuhvata trideset grafika dvadesetak autora. Akademski slikar Predrag Marjanović, koji je bio osnivač i prvi direktor prijedorske galerije, ističe da kultura mora da se njeguje i u otežanim uslovima koje nameće pandemija virusa korona.

– Ne damo da Galerija pada, bez obzira na sve, ona mora zadržati svoj nivo – poručio je Marjanović.

On podsjeća da je prijedorska galerija, tokom 25 godina rada, ugostila mnoga eminentna imena iz svijeta umjetnosti, poput autora iz 40 zemalja koji su učestvovali na međunarodnoj izložbi na temu Don Kihota, te izložbe umjetnika sa akademije iz Kopenhagena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložbu grafika iz fundusa Galerije “Sreten Stojanović” građani mogu pogledati narednih dana. Nakon toga uslijediće krečenje izložbenog prostora, u kojem bi uskoro trebalo da bude otvorena izložba slika Velimira Iliševića, Prijedorčanina koji živi i radi u Švajcarskoj.

KV

 

 

ASHA prodaja vozila