Početna Prijedorski region IZLETIŠTE NA ZDENI DOBIJA RASVJETU

IZLETIŠTE NA ZDENI DOBIJA RASVJETU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana su započeli radovi oko osvjetljavanja poznatog izletišta na vrelu rijeke Zdene. Izgradnju rasvjete realizira Mjesna zajednica Zdena uz pomoć općinskih vlasti i Fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

Podsjećamo da je u proteklih nekoliko godina ovo sansko izletište uređeno i da je dobilo sasvim novi izgled. Uređena je šetališna staza u dužini od oko 300 metara, uz lijevu obalu ove rijeke izgrađeni su sadržaji za odmor i igru najmlađih te zasađeno ukrasno rastinje. Vrijednost ovog projekta iznosila je 22 hiljade maraka, a sredstva su obezbjeđena od strane UNDP-a i lokalnih vlasti u Sanskom Mostu.

Izgradnja rasvjete je nešto što je planirano još prošle godine, a sada su se stekli uslovi za realizaciju tog projekta. I ove godine Mjesna zajednica Zdena organiziraće tradicionalnu proslavu Prvog maja, Međunarodnog praznika rada i organizatori već sada pozivaju građana da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo izletištte je jedno od najljepših i najuređenijih na području Unsko sanskog kantona i čini sastavni dio turističke ponude na našim prostorima. Poslije izgradnje rasvjete na njemu će se moći uživati i u noćnim satima.

ASHA prodaja vozila