Početna Vijesti Izjava migranta: “Policajac iz BiH me tukao kao Džeki Čen” (VIDEO)

Izjava migranta: “Policajac iz BiH me tukao kao Džeki Čen” (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvobitno smo bili iznenađeni, mislili smo da će biti dobri prema nama, ali, lažu te kako bi te smirili.

Grupa od 18 migranata (žene, djeca i muškarci, najmlađe 6 mjeseci, najstariji 35 godina) iz Iraka i Kurdistana napustili su Nikšić 10. aprila 2019. Dovezli su se blizu bosanske granice i odatle su hodali dva dana.

Blizu Trebinja grupu je uhapsila bosanska policija dok su pokušavali doći do autobuske stanice u Trebinju. Devetorica policajaca su im prišla, prijateljski nastrojena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odvest ćemo vas su policijsku stanicu, a potom u kamp u Sarajevo. Možete vidjeti i doktora – rekli su.

– Prvobitno smo bili iznenađeni, mislili smo da će biti dobri prema nama. Ali, lažu te, kako bi te smirili – kazali su migranti, piše u izvještaju koji je objavljen na border.violence.eu”.

Grupa je bila ukrcana u dva bijela VW kombija s prozorima sa strane. Vozili su se oko 30 minuta do graničnog prijelaza Klobuk, granica s Crnom Gorom. Tamo su zadržani u bijeloj sobi bez prozora 16 sati. Dok su bili u sobi, jedan policajac slikao je njihova lica.

U sobi nije bilo klupa. Kada su željeli ići u WC, morali su kucati na vrata. Nisu im davali hranu, vodu ni pokrivače.

U 9 sati sljedećeg jutra policajci su ušli i stavili lisice četvorici muškaraca. Sa lisicama, ponovo su ukrcani u dva bijela kombija VW u društvu devetorice policajaca. Kada je grupa primijetila da nisu dovedeni u Sarajevo, konstantno su pitali policajca:

– Gdje idemo? Molim vas, dajte nam azil.

(Avaz)

 

ASHA prodaja vozila