Početna Prijedorski region Izgradnja auto-puta Banjaluka – Prijedor bi trebala početi u avgustu

Izgradnja auto-puta Banjaluka – Prijedor bi trebala početi u avgustu

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić razgovarala je danas sa delegacijom kineske kompanije Šandong koju je predvodio generalni direktor Liu Ručeng o početku radova na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, za koji je ova kompanija dobila koncesiju.

Projekt-menadžer u ovoj kineskoj kompaniji Predrag Bubalo, koji je i nekadašnji ministar privrede u Vladi Srbije, izrazio je očekivanja da će radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor početi prvih dana avgusta.

Šandong je trenutno u procesu pribavljanja građevinske dozvole. Od Ministarstva je dobio lokacijske uslove i ekološku dozvolu za kompletnu trasu auto-puta, a građevinska dozvola će se izdavati po fazama, u skladu sa dinamikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

“Građevinska dozvola za prvu dionicu biće izdata do kraja ove sedmice”, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

Golićeva je naglasila da, na osnovu dosadašnjih izuzetno pozitivnih iskustava u saradnji sa kineskim kompanijama, očekuje da će i saradnja na ovom projektu biti dobra i da će biti na dobrobit razvoja ukupnih odnosa RS i Kine, stoji u saopštenju.