Početna BiH Izdato narandžasto upozorenje: U BiH za sutra najavljene obilne padavine

Izdato narandžasto upozorenje: U BiH za sutra najavljene obilne padavine

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za sutra, 8.11.2021. godine.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Više padavine u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, na zapadu i sjeverozapadu Hercegovine. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni.

– U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa kišom. Temperature zraka između 8 i 11 stepeni – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove danas je preovladavala magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje je bilo pretežno sunčano.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bijeljina, Doboj, Gradačac, Srebrenica 8; Prijedor, Sarajevo, Zenica, Zvornik 9; Bihać, Bjelašnica, Bugojno 10; Sanski Most 11; Banja Luka, Sokolac 12; Livno 16; Ivan-sedlo 18; Mostar, Neum 19; Grude i Trebinje 24 stepena.

Podsjetimo, u četvrtak i petak BiH su zadesile obilne padavine zbog kojih je došlo do ozbiljnih poplava i klizišta. Pričinjena je velika materijalna šteta, a mnogi dijelovi su idalje ugroženi.