Početna Prijedorski region Izborne prevare: SIPA izvršila pretrese na području općine Sanski Most

Izborne prevare: SIPA izvršila pretrese na području općine Sanski Most

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivnosti su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare, počinjene tokom općih izbora 2018. godine

U okviru istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretrese na području općine Sanski Most, prenosi Anadolu Agency (AA).

Aktivnosti su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare, počinjene tokom općih izbora 2018. godine.

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uz naredbu Suda BiH, policijski službenici SIPA-e, uz asistenciju policije MUP-a USK, su na području Sanskog Mosta izvršili pretrese objekata i prostorija, koje koriste troje osumnjičenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pretresa izvršeno je izuzimanje određenih dokaza i dokumentacije.

Aktivnosti su realizovane u okviru istrage koju vodi Tužilaštvo BiH protiv osoba koje su osumnjičene da su tokom općih izbora 2018. godine, počinile kazneno djelo izborne prevare, iz članka 154. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate sa područja Sanskog Mosta.

Nakon što budu privedeni postupajućem tužitelju, tužitelj će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

ASHA prodaja vozila