Početna Politika IZBAČENA IZ STRANKE: PDP u Prijedoru kaznio načelnicu Maju Kunić

IZBAČENA IZ STRANKE: PDP u Prijedoru kaznio načelnicu Maju Kunić

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije grada Prijedora i član Glavnog odbora PDP Maja Kunić isključena je iz ove stranke zbog prisustva skupu podrške Daliboru Pavloviću, potvrđeno je za Srpskainfo u PDP.

 

Prema nezvaničnim saznanjima, nju je iz članstva isključilo rukovodstvo PDP na sjednici Predsjedništva ove partije.

Naime, zbog koalicije SNSD i PDP, Kunićeva, je kao diplomirani ekonomista načelničku fotelju dobila u Odjeljenju za finansije dolaskom SNSD na vlast nakon izbora 2020.

Budući da se svi načelnici Odjeljenja imenuju kao vršioci dužnosti, u četvrtak na 11. sjednici Skupštine grada Prijedora, dok se čekalo da Pavlović da ostavku na poziv Milorada Dodika, Kunićeva je kao i ostali načelnici, imenovana po četvrti put za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije na 90 dana.

Potom je Kunićeva u nedjelju prisustvovala skupu podrške Daliboru Pavloviću, koji su organizovali građani s ciljem da ga spriječe da potpiše ostavku na mjesto gradonačelnika.

Inače, PDP je u Prijedoru u čvrstoj koaliciji sa SNSD, nakon što su izašli iz koalicije sa DNS 2019. godine.

Zato Kunićeva i nije jedina iz prijedorskog PDP dobila fotelju zbog podrške SNSD-u nakon što je ova partija pobjedila na prošlim izborima.

Tako je i bivši predsjednik Gradskog odbora PDP Dalibor Grabež imenovan za direktora Komunalnog preduzeća u Prijedoru.

Pored toga, ovoj partiji je pripalo mjesto komandira u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor, u čiju fotelju je sjeo Radovan Martić.

Zbog koalicije sa SNSD, PDP ima i mjesta u upravnim odborima te u skupštinskim tijelima čiji se rad plaća.

 

Srpskainfo