Početna Vijesti Iza najavljenih protesta ne stoje studentski predstavnici

Iza najavljenih protesta ne stoje studentski predstavnici

Iza studentskih protesta koji se na društvenim mrežama najvljuju za nedjelju u Banjaluci, ne stoji nijedno studentsko predstavničko tijelo, potvrili su studentski prestavnici na konfereciji Unije studenata RS i Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Ističu da su protesti najavljeni kao događaj sa lažnog Facebook profila te da nijedno studentsko tijelo ne stoji iza toga.

Komentarišući studentske zahtjeve koji su se u toj najavi protesta pominjali, između ostalog i smjeni Zorana Babića, direktora SC “Nikola Tesla”, Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS rekao je da ukoliko Skupština studenata SC “Nikola Tesla” zatraži njegovu smjenu oni će to podržati.

“Što se tiče tog zahtjeva koji se odnosi na transparentniju dodjelu stipendija, mi imamo saznanja da se to dešava u nekoliko lokalnih zajednica”, rekao je Savić i dodao da oni ne mogu na to uticati, te da lokalne lokalne zajednice moraju poraditi na tome da stipendije budu transparentne.

Ističe da se neki zahtjevi koji su tamo navedeni ne tiču direktno studenata, kao što je protest protiv povećanja akciza na gorivo.

Istakli su da će sutra do podne imati izvještaj nadležnih inspekcija o tome da li će i koje sobe biti useljive odnosno bezbijedne za studente, te da se oni neće useljavati dok nadležni ne stave svoj potpis kojim garantuju sigurnost.

“Apelujemo i da studenti sačuvaju karte koje su platiti do kuće kako bi im se troškovi refundirali”, kažu iz Studentskog parlamenta.

Nezavisne

Dental Studio Prijedor