Početna Crna hronika Iz saobraćaja isključeno 36 “vozača”

Iz saobraćaja isključeno 36 “vozača”

 

 

Na području Prijedora i Novog Grada / Bosanski Novi u periodu od  08. do 10. jula realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 265 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 48  učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 35 vozača i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu. Lišenjem slobode zadržana su tri vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.