Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 16. do 18. juna realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 663 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisana su 74 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisana su 52 učesnika u saobraćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 52 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je sedam vozača, kao i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.