Početna BiH Iz BiH u Crnu Goru samo uz negativan test na koronu

Iz BiH u Crnu Goru samo uz negativan test na koronu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku da privremeno izuzme BiH sa liste zemalja iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije, objavljeno je na “Tviter” nalogu Vlade Crne Gore uz obrazloženje da je “većina aktivnih slučajeva u Crnoj Gori importovana iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u zemlju preko BiH”.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša rekao je da se ispitivanje pokazalo kao jasno.

– Imamo slučajeve koji su importovani putem koji ide preko BiH, iz zemalja koje nisu na listi, tako da smo morali reagovati promptno i donijeti odluke koje bi mogle da nam obezbijede siguran ulazak iz BiH – rekao je Mugoša.

Mugoša je rekao da će danas biti donesena odluka da svi građani i stranci koji dolaze iz BiH moraju imati negativan PCR test star maksimalno 48 časova, koji je urađen u akreditovanoj laboratoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Time želimo da spriječimo dalje importacije i učinimo sve kako bi Crna Gora zadržala dobru poziciju kada je riječ o ovoj infekciji -poručio je Mugoša.

Mjera je na snazi dok dvije zemlje ne dogovore procedure razmjene informacija o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih zemalja.

U Crnoj Gori je od danas ponovo obavezno nošenje zaštitnih maski na javnim mjestima, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo.
U Crnoj Gori juče je registrovano sedam novih slučajeva obolijevanja od virusa korona.

I hrvatski premijer Andrej Plenković je zbog povećanja broja zaraženih u Hrvatskoj apelovao na građane da budu oprezni i da poštuju mjere zaštite od širenja korona virusa i primijetio da je većina novooboljelih došla iz Srbije i BiH, kao i jedan slučaj iz Slovenije.

– Vidimo da se pandemija pogoršava u našem okruženju. To su sve razlozi za povećani oprez – rekao je Plenković na sjednici vlade u dijelu koji je bio otvoren za javnost.

Upozorio je da se građani moraju pridržavati ključnih preventivnih mjera.

Agencije

ASHA prodaja vozila