Početna Zanimljivosti Istrčao 160 kilometara oko kuće

Istrčao 160 kilometara oko kuće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnoafrički ultra trkač Rajan Sandes poznat je kao neko ko je stalno testirao svoje granice na različitim zahtjevnim stazama tokom impresivne 13-ogodišnje karijere, a navike nije promijenio ni ovih dana kada formu pokušava održati kod kuće.

Sandes je počeo trčati u četvrtak u 1.15 sati, samo jednom je stao da se napuni energijom u svojoj trpezariji i da obuče novi komplet za trčanje, da bi čitavih 100 milja (više od 160 kilometara) istrčao 26 sati i 27 minuta kasnije, odnosno u petak u 3.43 ujutro.

Tokom svog “HomeRun” izazova, kojim je postavio ljestvicu visoko za ostale atletičare, ovaj Južnoafrikanac je protrčao otprilike 1.463 puta kroz 110 metara dugu stazu oko kuće i 4.500 metara zelene staze u blizini svog doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videu kojeg je snimila njegova supruga Vanesa, 38-ogodišnji Sandes kaže kako je izazov bio teži nego što je očekivao i da mu je laknulo kada je završio.

“Nisam baš osoba za dvorišne trke, tako da sada osjećam kako mogu biti miran sedmicu dana tokom kojih ne moram trčati niti jednu neizazovnu trku od 5 kilometara u dvorištu ili nešto slično tome”, rekao je Sandes, kojem su tokom utrke pomagali supruga Vanesa i sin Maks puneći stolove sa energetskim pićima i hranom.

Ovaj stanovnik Kejptauna, koji je tokom izazova savladao pola visine Mont Everesta ako računamo koliko puta je istrčao uz stepenice, kaže da mu je najintrigantnija bila psihička dimenzija izazova – kako prevazići takav tip dosade?

Južnoafrikanac je u karijeri prešao 75.000 kilometara trčeći i trenirajući za svoje herojske podvige, što je dužina kao da je dva puta trčao oko svijeta. Među njegovim poduhvatima izdvaja se 2018. godina kada se hrabro suočio sa ekstremnim vremenskim uslovima kako bi skinuo rekord na stazi Velika Himalaja koju je prešao sa Rajanom Griselom za 25 dana, tri sata i 24 minute.

ASHA prodaja vozila