Početna Pozitivne priče Istraživački rad prijedorskih učenica

Istraživački rad prijedorskih učenica

Milica Knjeginjić i Tara Crnčević, učenice OŠ “Petar Kočić”, jedne su od malobrojnih sa područja prijedorske regije koje su bile dio Istraživačke stanice “Petnica” kod Valjeva. Riječ je o istraživačkoj stanici koja se bavi razvojem naučne kulture, pismenosti i obrazovanja.

Imale su sreću da budu među 160 izabranih kandidata, jer su interesovanja ovih prijedorskih učenica zadovoljila potrebne kriterijume. U “Petnici” su boravile šest dana, sklopile nova prijateljstva i vratile se s dragocjenim znanjem koje će, kako kažu, prenijeti na svoje drugare.

U Osnovnoj školi “Petar Kočić” ponosni su što su baš njihove učenice bile dio renomirane naučne ustanove. Sredstva od 1.000 KM potrebnih za odlazak prijedorskih učenica u “Petnicu” izdvojio je Grad Prijedor. Zato su u ovoj školi zahvalni Gradskoj upravi.

Istraživačka stanica “Petnica” samostalna je i nezavisna institucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti i obrazovanja. Aktivnosti su im najvećim dijelom usmjerene na učenike i studente, ali i na obuku nastavnika u novim sadržajima i metodama iz oblasti nauke i tehnologije.

kozarski