Početna Prijedorski region Istinski heroj

Istinski heroj

Policajac iz Prijedora Slađan Dačić (28), zaposlen u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjoj Luci, istinski je heroj koji je, riskirajući vlastiti, spasio tuđi život. I to život 22-godišnjaka koji je skočio s gradskog mosta u hladnu rijeku Sanu. Slađan je samo nekoliko sekundi kasnije, bez razmišljanja i bilo kakve dileme, jer vremena za to nije bilo, skočio za njim. I spasio ga, pokazujući pritom hrabrost i humanost.

Nasmijan, sretan zbog tog što je sve prošlo kako treba, jučer je poručio da bi opet isto uradio.

– Naravno da bih. No, nadam se da više neću biti u takvoj prilici – kaže Slađan i dodaje da ga je dodatno rastužilo to što je riječ o mladom čovjeku koji je sebi pokušao oduzeti život.

Slađanu su na požrtvovanosti čestitali rukovodioci Uprave, čestitke su stigle i iz PU Prijedor, ali i od brojnih prijatelja, kolega, rodbine, sa svih strana, a njegov telefon nije prestajao zvoniti.

Slađan je uposlenik Ministarstva unutrašnjih poslova RS već dvije godine. Završio je Visoku školu unutrašnjih poslova. Na posao putuje svakog dana u Banju Luku, a profesionalna želja mu je da počne raditi u svojoj struci, kao inspektor.

Avaz

Dental Studio Prijedor