Početna BiH Ispred zgrade OHR-a potkovan konj

Ispred zgrade OHR-a potkovan konj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred zgradu Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH aktivisti Udruženja “ReStart” doveli su danas konja, čime su željeli poslati simboličnu poruku u vezi sa slučajem “Potkivanje”.  Aktivisti su simbolično izvršili proces potkivanja konja,

Na ovakav potez odlučili su nakon odluke Prvostepene disciplinske komisije koja je 3. juna odbacila disciplinsku tužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltije.

Iz “ReStarta” su poručili kako, nakon odluke Prvostepene komisije, jedino OHR može reagirati na očigledan primjer korupcije u bh. pravosuđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Poručio bih Valentinu Incku da ima samo mrvicu hrabrosti i smijeni one koji su učestvovali u “potkivanju”. Neka se samo ugleda na svoje prethodnike, neka fisne i iza njega će stati narod BiH – kazao je Ibrahim Zendžalić iz Sarajeva.

Nakon potkivanja konja, pripadnici MUP-a KS uzeli su podatke od aktiviste “ReStarta” Stefana Blagića.

– Vidjet ćemo hoće li biti neka kazna. Policajac mi je rekao da može javiti svojim kolegama da nećemo ići pred VSTV, a nakon čega mi je uzeo podatke – kazao je Blagić.

Članovi “ReStart” i vlasnik vozila koji je prevozio konja dobili su prekršajne naloge zbog “neadekvatnog vozila u kojem se životinja prevozila”.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su da kantonalna policija asistira Veterinarskoj inspekciji, koja vrši provjere.

ASHA prodaja vozila