Početna Crna hronika Ispovijest policajca Slađana Dačića koji je spasio mladića iz hladne Sane

Ispovijest policajca Slađana Dačića koji je spasio mladića iz hladne Sane

Policijski službenik Slađan Dačić (28) iz Prijedora, zaposlen u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjoj Luci, spasio je jedan mladi život – mladića N. M. (22), koji je jutros 15-tak minuta nakon ponoći s gradskog mosta skočio u rijeku Sanu u namjeri da se ubije.

Dačić je u tom trenutku prolazio vozilom. Vidio je šta se dešava i bez imalo premišljanja napustio automobil i skočio za mladićem. Nekih 300 do 400 metara nizvodno mladića je izvukao iz rijeke nakon čega je 22-godišnjaku ukazana pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Prijedoru.

Dačić kaže da nije bio na dužnosti. Bio je s djevojkom u gradu. Ona je bila u svom autu i krenula prema Ljubiji preko mosta kada je na ogradi ugledala mladića koji se sprema na skok. Zvala je Slađana i on se u sekundi autom našao na mostu. Mladića je prvo pokušao odgovoriti da ne skače, no nije uspio.

– U jednom trenutku je skočio. Bacio sam jaknu, izuo cipele i bez premišljanja se bacio za njim u Sanu s obale. Voda je bila strašno hladna. Sva sreća uspio sam da ga stignem. Uhvatio sam ga za kragnu od jakne. Plivao sam desno prema obali i u međuvremenu sam jaknu koja je bila natopljena vodom skinuo s njega. Bio je neplivač i ne znam kako se uspio održati na vodi. Nekako sam ga uspio izvući na nepristupačnom dijelu obale. Bio je mrak i bilo je baš teško, ali je sreća da je bio brzak i da sam ga brzo stigao – priča Slađan.

Dodaje da je momak kojem je spasio život bio pri svijesti. Povratio je malo vode, otežano hodao, ali se Slađanu zahvaljivao što mu je spasio život.

Slađan je dobio mnogo čestitki… od rodbine, prijatelja, nadležnih, djevojke… Neki od njih su bili uplašeni jer je mnogo rizikovao.

– Na kraju im je svima drago. Meni lično što sam spasio jedan mladi život. Nadam se da će poslije ovoga momak biti uredu i da neće više pokušati nešto slično – kaže Slađan.

Prema nezvaničnim saznanjima, momak je tu večer proveo na poslu i planirao je samoubistvo. Nakon pomoći koja mu je ukazana u Hitnoj pomoći trenutno je zbrinut na Odjelu psihijatrije bolnice u Prijedoru. Pomoć je u Službi hitne pomoći ukazana i Slađanu koji je nakon pregleda pušten kući.

Avaz

Dental Studio Prijedor