fbpx

Isplaćeno 1,2 miliona maraka poljoprivrednicima za pomoć pri navodnjavanju

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS danas je, posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske, isplatilo 1.260.091 KM poljoprivrednicima za nabavku opreme za navodnjavanje.

Ovo je prvi dio odobrenih sredstava od ukupno pet miliona KM, koliko je Ministarstvo obezbijedilo u skladu sa odlukom Vlade Srpske donesenom krajem prošle godine.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnog poziva za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predmet nabavke su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje, pumpe, cijevi, crijeva, tifoni za navodnjavanje i drugu opremu za navodnjavanje, te radove na izgradnji stalne infrastrukture za navodnjavanje – bušenje i izgradnja bunara, bazena, kanala, objekata pumpnih stanica, kao i za troškove elektrifikacije sistema za navodnjavanje.

Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje dodjeljuju se u iznosu 40 odsto od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije.

(Blic)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila