Početna BiH Investitori za auto-put u Srpskoj traže garancije BiH, entiteti nemaju pokrića

Investitori za auto-put u Srpskoj traže garancije BiH, entiteti nemaju pokrića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investitori zainteresovani za gradnju dionica autoputa Vukosavlje – Rača u Republici Srpskoj traže garancije BiH, kao uslov da se upuste u taj posao vrijedan više od 1,3 milijarde maraka, saznaje portal CAPITAL.

Jedan od investitora istakao je u dopisu “Autoputevima RS” da finansijske institucije mogu finansirati izgradnju autoputa, ako za za taj projekat garantuje, kao je naveo, “Centralna vlada Bosne i Hercegovine”.

“Finansijska institucija je izjavila da je u mogućnosti osigurati finansiranje Projekta u slučaju da Centralna vlada Bosne i Hercegovine pruži garanciju za Projekt. Molimo vas, da li postoji bilo kakva mogućnost da se razgovara o garanciji Centralne vlade Bosne i Hercegovine u budućim fazama, pod uslovom da ova finansijska institucija ima mogućnost da ponudi povoljne kreditne uslove?”, pitali su investitori “Autoputeve”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor još nisu dobili.

Pored toga, od “Autoputeva” investitori traže i produženje roka za prijavu na tender za mjesec dana.

“Molimo vas da razmotrite da produžite rok za predaju ponuda za jedan mjesec, jer je izuzetno teško pripremiti sav dokument u skladu s Javnim pozivom na vrijeme”, naveli su investitori.

ASHA prodaja vozila