Početna Biznis Investitor iz dijaspore u Dom za starija lica uložio preko milion KM

Investitor iz dijaspore u Dom za starija lica uložio preko milion KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Loparama je prije par dana otvoren novoizgrađeni objekat Ustanove socijalne zaštite Dom za starija lica “Zlatno doba” Lopare vrijedan preko milion KM, čiji je vlasnik Žarko Maksimović investitor iz majevičke dijaspore.

 

Vlasnik Žarko Maksimović rekao je da je nakon nekoliko godina uspješnog poslovanja ova ustanova se odlučila na proširenje kapaciteta i izgradnju još jednog objekta po evropskim standardima.

„U novi dio objekta je uloženo preko milion KM, što ukupnu investiciju u ustanovu čini preko 2 miliona KM do sada, a na proljeće naredne godine planiramo nova ulaganja“, najavio je Maksimović i dodao da će posao dobiti 20 radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranju novosagrađenog objekta prisustvovao je načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je izrazio zadovoljstvo jer je ovaj objekat još jedno u nizu od pozitivnih ulaganja majevičke dijaspore u Loparama, saopšteno je iz Opštine Lopare.

„Uvjeren sam da će uspješnost ovog projekta podstaći Majevičane koji su u dijaspori da investiraju u rodni kraj“, istakao je Savić.

Svečanosti je prisustvovao i direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković koji je naglasio da ova zdravstvena ustanova ima odličnu saradnju sa Domom za stara lica „Zlatno doba“.

„Izgradnjom ovog objekta poboljšaće se uslovi za pružanje zdravstvenih usluga štićenicima ovog doma koji će se podići na još veći nivo“, rekao je Nešković.

Novosagrađeni objekat je isprojektovan i izgrađen po savremenim arhitektonskim rješenjima i standardima na način da oba objekta budu povezana liftom.

Novi dio objekta je kapaciteta 80 mjesta, sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Pokriven 24 časovni medicinski nadzor, kao i ljekar koji redovno obavlja vizitu sa medicinarima, ali se po potrebi angažuju i drugi ljekari različitih specijalnosti u dogovoru sa porodicom štićenika.

Novina u asortimanu i pružanju usluga je i mogućnost obavljanja fizikalnih tretmana u posebno prilagođenom prostoru sa masažnim kadama uz korištenje slane prirodne vode koju imamo iz vlastitog izvora u procesu rehabilitacije i oporavka pacijenata sa kompletnim tretmanom na čelu sa stručnim fizioterapeutima i fizijatrima, naročito za pacijente koji se oporavljaju od moždanog udara i raznih drugih neuroloških bolesti.

Ustanova socijalne zaštite dom za starija lica “Zlatno doba”, Lopare je počela je sa radom 2011. godine. Od tada pa do danas stalno se radilo na unapređenju ustanove u pogledu kvaliteta smještaja, kvaliteta u pružanju usluga i upošljavanjem stručnog kadra (medicinara,njegovatelja, socijalnog radnika, kao i angažman ljekara), navodi se u saopštenju Opštine Lopare.

 

Biznisinfo

ASHA prodaja vozila