Početna BiH Investirano 68 miliona KM u zdravstveni sistem Republike Srpske

Investirano 68 miliona KM u zdravstveni sistem Republike Srpske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o kapitalnim projektima i drugim investicijama u zdravstvenom sistemu Srpske za prošlu godinu, na osnovu koje ukupna realizovana sredstva iznose 68.435.276 KM.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske očekuje da će realizacijom kapitalnih ulaganja biti povećana dostupnost zdravstvene zaštite, smanjen broj pacijenata liječenih u inostranstvu i povećana efikasnost zdravstvenog sistema uz unapređenje kvaliteta rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je usvojila i Informaciju o preduzetim mjerama i stanju bolesti kvrgave kože goveda i bolesti plavog jezika u prošloj godini, te zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da sprovede vakcinaciju goveda protiv ove bolesti u zoni “A” i svih preživara protiv bolesti plavog jezika posredstvom veterinarskih organizacija.

Ministarstvo je zaduženo da blagovremeno informiše Vladu Republike Srpske o toku i efektima svih preduzetih mjera, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Srpske usvojila je Izvještaj o realizaciji programa suzbijanja i iskorjenjivanja bruceloze, klasične kuge svinja i infektivne anemije kopitara u Republici Srpskoj u prošloj godini, te zadužila Ministarstvo da nastavi počete aktivnosti i u ovoj godini, realizujući programe klasične svinjske kuge, bruceloze i infektivne anemije kopitara.

Nezavisne novine

cera - Investirano 68 miliona KM u zdravstveni sistem Republike Srpske