Početna Prijedorski region Intenzivna testiranja u Dubici: Nalazi 20 uzoraka negativni, danas nove provjere

Intenzivna testiranja u Dubici: Nalazi 20 uzoraka negativni, danas nove provjere

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazi svih 20 juče testiranih Dubičana negativni su na prisustvo novog virusa korona, izjavio je danas Radenko Reljić, komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica. Testirane osobe identifikovane su kao primarni i sekundarni kontakti muškarca srednje životne dobi, kod kojeg je infekcija virusom korona utvrđena prije dva dana.

Riječ je o službeniku opštinske uprave Kozarska Dubica, koji je zbrinut u Infektivnoj klinici u Banjaluci. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i osjeća se dobro, potvrdio je načelnik Reljić za Srpskainfo. Izvor infekcije u slučaju zaražene osobe još nije utvrđen, ali su pravovremeno preduzete sve epidemiološke mjere da bi se spriječilo dalje širenje infekcije.

-Od početka epidemije preduzete su sve zaštitne mjere u radu Opštinske uprave u uslovima vanrednog stanja – rekao je Reljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik je apelovao na građane da poštuju zabranu kretanja u vrijeme vaskršnjih praznika, uvjeren da će epidemija uskoro biti zaustavljena, a život normalizovan. Inače, u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici nastavljeno je testiranje identifikovanih kao kontakti oboljele osobe, te osoba koje borave u karantinu.

Borka Knežević, epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije najavila da će uskoro, prema uputstvu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske biti testirani zdravstveni radnici i korisnici staračkih domova.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila