Početna Vijesti Inspekcija provjerava zapošljavanja u Mektićevom ministarstvu

Inspekcija provjerava zapošljavanja u Mektićevom ministarstvu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspektori Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH obavili su prije dva inspekcijski nadzor u Ministarstvu bezbjednosti  BiH, na čijem je čelu Dragan Mektić, saznaje „Avaz“.

Inspekcijski nadzor obavljen je po naredbi Tužilaštva BiH i postupajuće tužioca Vedrane Mijović, a odnosi se na navodne nepravilnosti u vezi sa zapošljavanjem u ovoj državnoj instituciji.

Kako navodi Avaz Tužilaštvo BiH provjerava sve navode iz anonimne krivične prijave, koja se odnosi na interna zapošljavanja u Ministarstvu sigurnosti BiH i nepravilnosti vezane uz konkursnu proceduru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U aktima koji su u posjedu „Avaza“, tužilac Mijović obavještava Ministarstvo pravde BiH da je potrebno da oni obave radnje iz svoje nadležnosti, a da će Tužilaštvo iz svoje, te će provjeriti vjerodostojnost uvjerenja o poznavanju engleskog jezika i informatike, kao i diplome kandidata, kako je ukazano u prijavi.

S druge strane, Upravni inspektorat Ministarstva pravde obavještava Ministarstvo bezbjednosti da, osim po naredbi Tužilaštva, postupa i po anonimnim prijavama od 19., 21. i 27. marta.

Ovo je već treća provjera u posljednjih 20 dana kada je u pitanju rad ovog ministarstva.

Tužilaštvo je već ranije započelo provjere u vezi s Mektićevim pomoćnikom Radenkom Stanićem, koji je optužen za ratne zločine, a nikad nije suspendovan, kao i šefom njegovog kabineta Igorom Golijaninom zbog korištenja službenog vozila.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila