Početna Crna hronika Inspekcija kaznila kafiće sa 37.500 KM zbog nepoštovanja mjera

Inspekcija kaznila kafiće sa 37.500 KM zbog nepoštovanja mjera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republička uprava za inspekcijske poslove je tokom kontrola proteklog vikenda u 31 slučaju utvrdila nepravilnosti koje su se odnosile na različite mjere koje su na snazi zbog epidemije virusa korona, a subjektima kontrole izrečene su kazne u vrijednosti od 37.500 KM.

Uprava je u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave izvršila 755 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske u oblasti poštivanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

Inspekcija je kontrolisala mjere pridržavanja radnog vremena, obezbjeđivanja socijalne distance, korišćenja zaštitne opreme, do broja lica koja su istovremeno boravila u objektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontrolama su obuhvaćeni ugostiteljski objekti, sa akcentom na objekte u kojima se u pravilu okuplja veći broj lica, kao što su kafići, svadbeni saloni, restorani, hoteli i slično, te vozila javnog prevoza. Sve neuredne kontrole i izrečene mjere odnose se na kafiće.

Svadbeni saloni koji su kontrolisani u trenutku dolaska inspektora nisu ni radili, dok su u vozilima javnog prevoza u pravilu svi vozači i putnici koristili propisanu zaštitnu opremu.

“S obzirom da su inspekcijski organi u prethodnom periodu prevashodno djelovali preventivno i da je bilo dovoljno vremena da se poslovni subjekti prilagode i upoznaju sa svojim obavezama po donesenim vanrednim mjerama, inspektori će za svako kršenje preventivnih mjera preduzimate i zakonom predviđene represivne mjere u vidu prekršajnih naloga”, saopšteno je iz Republučke uprava za inspekcijske poslove

Iz Republičke uprave još jednom pozivaju sve privredne subjekte da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera, te da i same korisnike usluga na adekvatan način upozore da su obavezni da poštuju mjera zaštite od epidemije.

nezavisne.com